Accueil
Aimé CESAIRE
Frantz FANON
Paulette NARDAL
René MENIL
Edouard GLISSANT
Suzanne CESAIRE
Jean BERNABE
Guy CABORT MASSON
Vincent PLACOLY
Derek WALCOTT
Price MARS
Jacques ROUMAIN
Guy TIROLIEN
Jacques-Stephen ALEXIS
Sonny RUPAIRE
Georges GRATIANT
Marie VIEUX-CHAUVET
Léon-Gontran DAMAS
Firmin ANTENOR
Edouard Jacques MAUNICK
Saint-John PERSE
Maximilien LAROCHE
Aude-Emmanuelle HOAREAU
Georges MAUVOIS
Marcel MANVILLE
Daniel HONORE
Alain ANSELIN
Jacques COURSIL

Kataloy

Kataloy
Elvira Dyangani Ose, primera mujer que dirigirá el Macba

Cordobesa de origen ecuatoguineano, se formó en Barcelona y actualmente dirige el espacio londinense The Showroom

Kataloy
Perpinyà es manifesta a favor de la immersió en català: èxit de convocatòria
Marta Sanchez ("El Nacional.cat")

La convocatòria de la manifestació de Perpinyà per defensar el dret a l'ensenyament en català a França ha estat tot un èxit. Prop de 3.000 persones s'han concentrat a la plaça Catalunya de la ciutat amb pancartes a favor de la immersió lingüística.

Kataloy
Le catalan désormais enseigné dans les écoles publiques françaises
Camélia Balistrou ("Equinox Magazine")

Le 8 avril, l’Assemblée nationale française a définitivement adopté la loi Molac visant à protéger les langues régionales en France et en outre-mer, notamment en les rendant accessibles dans l’enseignement public.

Kataloy
Proche de Carles Puigdemont, Laura Borras, élue présidente du Parlement catalan

Les élus catalans ont choisi une femme, Laura Borras, du parti de Carles Puigdemont, Junts, pour présider le parlement régional.

Kataloy
Nova Caledònia, el darrer episodi de l’espoli colonial francès
Jordi Miro ("Raco Catala")

Per a un poble colonitzat, el valor més essencial, que també és el més concret, és primordialment la terra: la terra que ha d’assegurar el pa i, per descomptat, la dignitat”.

Frantz Fanon

Kataloy
El ‘sí’ a la independència obtindria una victòria clara en un referèndum a Catalunya, segons l’ICPS
Àlex Huguet

El ‘sí’ a la independència guanyaria un hipotètic referèndum a Catalunya amb el 44,4% dels vots, mentre que un 33,3% hi estaria en contra, el 18,5% no aniria a votar, el 3,3% no ho sap o no contesta, i el 0,5% votaria en blanc o nul, segons l’enquesta anual de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS), adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). D’igual manera, si es té en compte només la gent que decideix anar a votar, el percentatge seria encara més alt, fins a arribar al 57% de vots a favor de la independència, en contra del 42% dels favorables al ‘no’.

Kataloy
Catalogne : et si le catalan était reconnu langue officielle de l'Union européenne ?

La gauche républicaine de Catalogne (ERC) a fait une proposition retentissante au Congrès vendredi : elle demande au gouvernement espagnol de militer pour la reconnaissance du catalan comme langue officielle de l'Union européenne.

Kataloy
Puigdemont crearà un nou partit el 25 de juliol

El manifest fundacional el signen tots els presos de Junts per Catalunya i càrrecs del PDECat

Kataloy
Fermí Rubiralta: «Más que a un tsunami, el actual estallido del independentismo responde a la erupción de un volcán en estado de latencia»
Txalaparta

En este trabajo, Fermí Rubiralta nos ofrece, por vez primera en castellano, una visión de conjunto de la historia del independentismo político catalán. Un trabajo fundamentalmente de síntesis, pero también de reflexión y de interpretación de su trayectoria histórica global, sus diversas etapas y sus características generales. El editor de Txalaparta Jon Jimenez ha entrevistado al autor con motivo del lanzamiento del libro.

Kataloy
Puigdemont denuncia que l'Estat usa el coronavirus per ofegar drets i llibertats

La presència de militars i uniformats a les rodes de premsa per informar de la situació del coronavirus evidencia, segons el president a l'exili, Carles Puigdemont, una "pulsió" de l'Estat espanyol, però també d'altres grans estats, d'aprofitar la pandèmia per "ofegar drets i llibertats" dels ciutadans.

Kataloy
L'independentisme històric, amb Puigdemont

Una llarga llista de noms claus del moviment durant les darreres dècades destaquen el seu paper símbol de la "persistència del compromís col·lectiu" davant un "possible retrocés cap a l'autonomisme"

Kataloy
Puigdemont reivindica la DUI com “l’única opció digna”

Diu que l'Estat va actuar amb "venjança" per liquidar l'aspiració de Catalunya de decidir el seu futu

Kataloy
El líder del Bloc Quebequès planteja a Puigdemont una aliança Catalunya-Quebec

El líder del Bloc Quebequès, Yves-François Blanchet, ha proposat al president Carles Puigdemont, en una entrevista a la Casa de la República a Waterloo, formar una aliança entre Catalunya i el Quebec que també inclogui altres nacions no-sobiranes, segons informa Ràdio Canadà.

Kataloy
Legado de Joan Margarit en la Caja de las Letras

El poeta Joan Margarit depositó en la Caja de las Letras del Instituto Cervantes un legado formado por cinco títulos (algunos de los cuales ya no están en el mercado), que constituyen en sí mismos –dijo– una explicación de su trayectoria y de su obra en dos idiomas. En concreto, dejó los siguientes libros: «Doméstico nací», «Cantos para la coral de un hombre joven», «Predicación para un bárbaro», «L’ordre del temps» y «Crònica».

Kataloy
Tsunami convoca a la Jonquera per bloquejar l’accés a l’Estat durant tres dies

Anonymous Catalonia, els CDR i el SEPC donen suport a la iniciativa i criden també a la mobilització

Alguns ‘armilles grogues’ col·laboren amb l’acció

Els Mossos d’Esquadra bloquegen l’autopista en sentit nord amb cinc ‘furgones’ situades poc després del peatge

Kataloy
Catalogne : scènes de violence nocturnes à Barcelone après une manifestation d’au moins un demi-million d’indépendantistes

Quatre jours après la condamnation de neuf dirigeants catalans à des peines de prison pour la tentative de sécession de 2017, leurs partisans avaient appelé à une « grève générale ». La situation a, de nouveau, dégénéré dans la soirée.

Kataloy
Le Ministère suspend le Capes de catalan

L’Aplec, Associació per a l’ensenyament del català, nous communique avec prière d’insérer :

« L’Aplec a appris le 6 septembre que le Ministère avait décidé de suspendre le CAPES de catalan en n’ouvrant pas le concours en 2020. La décision est historique : le concours de professeur du secondaire créé en 1992 n’avait jamais été interrompu depuis 26 ans. La décision est d’autant plus surprenante qu’une dizaine de collèges du département n’ont pas encore de professeur de catalan, alors que la demande des familles est avérée et non satisfaite.

Kataloy
Omar Noumri, el primer alcalde musulmà de Catalunya

Ha aconseguit la majoria absoluta a Castelló de Farfanya i considera que la seva religió no l'impedeix "treballar per a tothom"

Kataloy
L’indépendantiste Ernest Maragall gagne la mairie de Barcelone
Nico Salvado

A 76 ans et avec seulement moins de 5.000 voix d’avance sur la maire sortante Ada Colau, Ernest Maragall gagne les élections municipales de Barcelone et devrait former une coalition pour devenir le prochain maire de Barcelone.

Kataloy
«C’est l’expression de l’identité catalane dans toutes ses dimensions qui est jugée»

Espagne • Procès des leaders indépendantistes catalans à Madrid, grève féministe du 8 mars, montée de la formation VOX en Andalousie. Isabel Benitez, militante de la Coordination ouvrière syndicale (COS) à Barcelone fait le point.