Accueil
Aimé CESAIRE
Frantz FANON
Paulette NARDAL
René MENIL
Edouard GLISSANT
Suzanne CESAIRE
Jean BERNABE
Guy CABORT MASSON
Vincent PLACOLY
Derek WALCOTT
Price MARS
Jacques ROUMAIN
Guy TIROLIEN
Jacques-Stephen ALEXIS
Sonny RUPAIRE
Georges GRATIANT
Marie VIEUX-CHAUVET
Léon-Gontran DAMAS
Firmin ANTENOR
Edouard Jacques MAUNICK
Saint-John PERSE
Maximilien LAROCHE
Aude-Emmanuelle HOAREAU
Georges MAUVOIS
Marcel MANVILLE
Daniel HONORE
Alain ANSELIN
Jacques COURSIL
ΕΥΡΩΠΗ

GUARDIAN : Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΣΚΟΤΩΣΕΙ» ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Συντάκτης : efsyn.gr http://www.efsyn.gr/
GUARDIAN : Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ «ΣΚΟΤΩΣΕΙ» ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

«Αν το ριζοσπαστικό, αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θριαμβεύσει σε πιθανές πρόωρες εκλογές με τη νέα χρονιά, αναμφισβήτητα θα είναι μία προσπάθεια να πνιγεί το πείραμα εν τη γενέσει του. Αυτό δεν θα έχει σημασία μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλους μας που θέλουμε έναν διαφορετικό τύπο κοινωνίας και ένα διάλειμμα από τα χρόνια τις λιτότητας», προσθέτει.

Ο αρθρογράφος Όουεν Τζόουνς σημειώνει ότι στην Ευρώπη μαίνεται ακόμη ένας πόλεμος, «όχι όμως με όπλα και τανκς», αλλά με τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις υπαγορεύσεις της Ε.Ε.

«Η κλυδωνισμένη από τη λιτότητα Ελλάδα ίσως είναι στα πρόθυρα εθνικών εκλογών που μπορεί να φέρει στην εξουσία μία κυβέρνηση που αντιτίθεται στη λιτότητα. Αν το ριζοσπαστικό, αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θριαμβεύσει σε πιθανές πρόωρες εκλογές με τη νέα χρονιά, αναμφισβήτητα θα είναι μία προσπάθεια να πνιγεί το πείραμα εν τη γενέσει του. Αυτό δεν θα έχει σημασία μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλους μας που θέλουμε έναν διαφορετικό τύπο κοινωνίας και ένα διάλειμμα από τα χρόνια της λιτότητας», επισημαίνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Παράλληλα, ο αρθρογράφος αναφέρεται στην ελπίδα που προσφέρει στους Έλληνες ο ΣΥΡΙΖΑ, που «αν και έχει παραιτηθεί από το αίτημα της άμεσης παραγραφής του χρέους, επιθυμεί λύση μέσω της διαπραγμάτευσης».

«Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο» συνεχίζει το άρθρο. «Η αποφασιστική αντίσταση από το καθεστώς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Η Ελλάδα, που κυβερνήθηκε από τη χούντα την επταετία 1967-1974, έχει ακόμη αντιαριστερά αισθήματα στο βαθύ κράτος. Στους κόλπους της αστυνομίας υπάρχουν επιρροές από τη Χρυσή Αυγή, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει προειδοποιήσει για ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία εάν αλλάξει η πορεία...».

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρει δύο λόγους που η Ελλάδα χρειάζεται την έκδηλη αλληλεγγύη των Ευρωπαίων. «Αφενός γιατί οφείλει να να προστατεύσει από επιθέσεις και αφετέρου γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συμπαρασύρει και άλλα ευρωπαϊκά κόμματα που αντιτίθενται στη λιτότητα - όπως το Podemos στην Ισπανία και το Die Linke στη Γερμανία».

Το άρθρο καταλήγει ότι «το 2015 μπορεί τελικά να είναι μία χρονιά, κατά την οποία η λιτότητα θα αναμετρηθεί με τους αντιπάλους της σε όλη την Ευρώπη. Θα είναι η χρονιά που είτε θα δοθεί μια δημοκρατική μάχη είτε η οικονομική τρέλα θα μας στραγγαλίσει μέχρι θανάτου. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που θα κρίνει το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων».

 

 

Connexion utilisateur

CAPTCHA
Cette question sert à vérifier si vous êtes un visiteur humain afin d'éviter les soumissions automatisées spam.

Pages